Γαύρος φιλέτο μαρινάτος

gayros

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 1 λίτρο ξύδι
  • 500ml ελαιόλαδο
  • 200ml χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. αλάτι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον γαύρο με το ξύδι για 4 ώρες σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος αρχίζουμε να το φιλετάρουμε. Πιάνουμε τον γαύρο από την ουρά και τραβάμε το κρέας προς τα έξω. Στα φιλέτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 24 ώρες. Έπειτα είναι έτοιμος.

Tips : Η διαδικασία εκτελείται χωρίς να πλυθεί ο γαύρος.

Όλες τις συνταγές μπορείτε να τις βρείτε στο www.cretanfoodnews.gr.