Ελαιόλαδο & Υγεία

image1profile

Το λάδι στο πέρασμα των αιώνων χρησιμοποιήθηκε καθημερινά ως βασική λιπαρή ουσία απαραίτητη για τη θρεπτική αξία του στον ανθρώπινο οργανισμό. Στις παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως το ελαιόλαδο, που προσθέτει δόση πολυτέλειας και αγνής γεύσης σε κάθε έδεσμα. Το ελαιόλαδο οξύτητας από 0,3 έως 0,6% είναι χωρίς χοληστερόλη και περιέχει θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνη Ε Προβιταμίνη Α (καροτίνη) Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα Το ελαιόλαδο «ΖΑΚΡΟΣ» είναι ιδανικό για ωμές και βραστές σαλάτες, ψάρια και κρέατα, πάνω σε ψωμί ή παξιμάδι, στη ζαχαροπλαστική… Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις, παρατείνει τη ζωή και τη νεανικότητα και συνιστάται από ειδικούς επιστήμονες και διαιτολόγους.

Το ελαιόλαδο ήταν ανέκαθεν βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής. «Ο της ελιάς καρπός μέγιστον αγαθόν» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.
Στα συμπόσια προσέφεραν στους συνδαιτημόνες ως πολύτιμα δώρα αρωματισμένα λάδια, για την περιποίηση του σώματος και τις θεραπευτικές ιδιότητες.
Σήμερα σε επιστημονικά συνέδρια, σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, ανγνωρίζεται η αξία και η συμβολή του ελαιόλαδου στην καλή υγεία με τεκμηριωμένες απόψεις.
Η Κρητική διατροφή, που έχεις ως βασικό στοιχείο το ελαιόλαδο, καθιερώθηκε με εμπιστοσύνη. Με τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά δεικδικεί την καταξίωση του στην παγκόσμια γαστρονομική θέση, όπως του αξίζει.


divider